Знаем, че освен нас има и други страхотни фенове на пижамите. Те си купуват пижами по-често отколкото дънки и блузи, сменят ги според настроението си, разхождат се с тях из къщи, случвало се е дори да отскочат по пижама до магазина. Откъде сме сигурни? Вече 20 години осигуряваме любимите пижами на хиляди хора. Обичаме да разговаряме с нашите клиенти и да измисляме още по-щури, елегантни или секси модели пижами и нощници за тях. Ако и вие сте от почитателите на удобното нощно облекло, сигурно ще ви е интересно да научите повече за него.

Думата „пижама“ идва от индийската дума piejamah. Така се наричат широките индийски панталони, които се връзват на кръста. Британските колонисти решили, че те са много удобни за следобеден сън. После започнали да спят с тях и през нощта и така пижамата изместила дългата до земята бяла риза, с която преди това спели всички.

Жените в Европа не са носели пижами чак до Първата световна война. По време на войната те открили, че пижамите са не само удобни за спане, но и за шетане из къщи. Появила се тенденция да се носят и на плажа. Изработвали се от сатен, шифон и коприна

Първите хора, които са носели пижами, освен индийците, са били турците и иранците. Мъжката пижама включвала широки панталони с връзки на кръста и горна част, която се закопчавала с копчета отгоре до долу и имала малка яка. Женската била по-свободна. Горнището било с различна дължина на ръкавите, а крачолите на долнището се пристягали към глезена с шнур или панделка.

Американците започнали да носят пижами чак през 1920 година.

Дневна пижама от коприна, която мъжете спокойно са носели пред хора, е създадена от дизайнера Пол Пойре през 1900 година. Това обаче не е нещо необичайно. В азиатските страни хората носят пижами през деня и се появяват с тях на публични места и до ден днешен. Японските кигуруми пък (гигантски костюми на животни) се носят вече не само в Япония, но и навсякъде по света, включително и в България.

Пижамите със стъпало не са измислени за деца. Идеята се появява след като много възрастни хора започват да напъхват крачолите на пижамите си в чорапи за сън, за да им е по-топло.

Вече е изобретена умна пижама, която разказва приказки. Изобретението е американско и е създадено специално за деца. Пижамата е с множество шарени картинки, които всъщност са QR кодове за различни приказки. Достатъчно е родителите да насочат телефона към някой от тях, за да се чува и вижда съответната приказка. Проблемът е, че според последни проучвания светлината на дисплея намалява производството на хормона на съня с около 1/5.

Мъжете са луди по ефирните женски нощници. Сатен, коприна, дантели – да облечете елегантна, секси нощница е най-бързия начин да зарадвате партньора си в леглото.

Елегантните, секси нощници са по-неудобни за спане. Ще заспите спокойно със или без нея след като сте прекарали романтична нощ с партньора, но не е добра идея да я обличате всяка вечер. Първо ще загуби магическото си въздействие върху любимия ви. Второ – ще ви стане студено и неудобно.

Разгледайте нашите пижами и нощници. Предлагаме удобни модели за сън, за съблазняване, с някои от тях можете дори да отидете на плаж.

Copyright © 2018 affectbg.com • Web design and programming by Webtitan

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account