Автор: дизайнер Анна Стойкова, студио “АС Дизайн”

Май месец, в разгара на пролетта, цветята разцъфнаха, дръвчетата отново позеленяха, природата се събуди от зимния си сън, слънцето става все по-сияйно, лъчите му започват да топлят все повече и денят става все по-дълъг. Според научните изследвания, слънчевите лъчи действат на специални рецептори в човешката ретина, която изпраща сигнал в мозъка за производство на повече серотонин – хормонът на щастието.

Прекарвайки повече време в приятна компания, с чаша кафе или просто с любима книга на Вашата тераса е един сигурен начин, че ще се любувате повече време на слънцето. Затова сега е подходящото време да помислите за ремонт на терасата си.

Сигурно ще решите, че това е тежък и сложен процес, обвързан с много разходи и време, подобен на този, който протича при ремонта на жилището, но това съвсем не е така. Необходими са ви минимални средства, малко въображение, желание и един свободен уикенд – без майстори, без излишни нерви и напрежение. Отпуснете се, ще бъде лесно. Ето няколко оригинални предложения за декориране на терасата.

Основните неща, които ще са ви необходими са следните:

1. Много декоративни възглавнички, които не е задължително да са с еднакъв цвят и шарка. Комбинирайте различни форми, големина цветове и следвайте простото правило – колкото повече, толкова повече. Няма как да сбъркате с възглавничките.

2. Много цветя – Недейте да пестите от цветя, те ще внесат много цвят, свежест и зеленина в екстериора. Те са основен елемент в декорирането на вашата тераса. Поставете няколко саксийки на пода, а ако имате повече място може и цветарник, на който да подредите различни цветя.

3. Интересна и удобна мебел е люлеещият се стол, който се монтира на тавана и виси от него. Поставете меки възглавници и пухкаво килимче под него, за да може да ви е максимално меко и комфортно, докато четете любимата си книга, гледате звездите вечер или пиете кафето си сутрин преди работа.

4. Интересно решение е да поставите хамак, който разбира се да бъде обезопасен с висока решетка или парапет на терасата ви.

5. Канапе на терасата – Разбира се, че можете да си направите канапе и сами, на което да пиете коктейли в приятна компания и да водите дълги разговори. Най-лесният начин за направата на тази екстериорна мебел е да използвате палети, които да подредите до стената на терасата и да поставите меки възглавници за сядане върху тях. После разбира се ще добавите още декоративни възглавнички, за да можете да се облегнете и да ви е удобно, а и красиво. За по-добри резултати следвайте правило номер 1. 🙂

6. Класическо решение за обзавеждане на терасата е да поставите малка масичка за кафе, 2-3 столчета и чадър, който да пази сянка. Това е добро решение за открити тераси на последен етаж или без таван.

7. Аксесоари – Цветно килимче, фенери, свещи и възглавници за сядане на пода. Няма как да сбъркате с тези аксесоари. Ето примери как да ги подредите и да декорирате с тях:

8. Осветление – За романтична обстановка най-подходяща е приглушената светлина, която ще постигнете като ефект само от запалените свещи. Но ако все пак искате да добавите още светлина, ето как можете да го постигнете с помощта на най-обикновени лампички, подобни на тези, с които украсявате домовете си по празниците /съветваме ви да изберете да светят в класическия цвят – жълто, за да избегнете ефекта на коледната елха/:

Как ви се струва? Напълно възможно и изпълнимо, нали? Следвайки няколко простички правила, бързо и лесно можете да постигнете такива резултати сами, без професионална намеса и без кой знае какви разходи и време. Просто не забравяйте – цветни възглавнички, много цветя, пъстро килимче, фенери, свещи и мъничко въображение. Желая ви успех с декорирането и не забравяйте да експериментирате и да се наслаждавате на целия процес! 🙂

Copyright © 2018 affectbg.com • Web design and programming by Webtitan

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account