Каква е разликата между Mодал, Mикромодал и Ултра-Лукс Модал


Модалените платове носят славата си на най-фини и нежни платове в света. Те са леки като пух и галят кожата. Съществуват няколко разновидности – модалмикромодал и ултра-лукс модал, които имат различни качества. Общото между тези три вида материи е, че се извличат от един и същи суров материал – букова дървесина.

Модалът е прочут с това, че е една от най-фино плетените материи на света, която създава чувство на допир като коприна. Усеща се като нежно галене по кожата. Освен това тази материя е изключително устойчива на износване, накъсване и гарантира трайна мекота.

Микромодалът е още по-фино плетен от модала. За създаването му се използват още по-фино смлени целулозни влакна, което позволява тяхната по-плътна концентрация, без да утежнява допълнително теглото му. Това позволява материята да запази своята въздушна мекота и фино усещане като пух и я прави още по-нежна на допир и от модала.

Ултра-лукс модалът се създава чрез изплитане на още по-нежна и по-лека прежда от тази на модала. Ултра-луксът осигурява въздушно усещане на лекота, както и много гладък, почти течен допир върху кожата. Платовете от тази материя имат по-лъскав оттенък при определено осветление, което ги прави подходящи за създаване на облекло, предназначено за носене в ежедневието, както и за по-официално облекло.


Създаване на Модал и Микромодал


Модалът се получава от извличане на вътрешността на буковата дървесина. Цялата обработка се извършва в съответствие и стриктно следене на екологично съобразните стандарти, които включват боядисване и плетене без употребата на химикали и в целия процес на създаване се използва дъждовна вода, което води до отделянето на нетоксични отпадъчни материали. Освен това за добиване на производствените материали за направата на тази материя не е необходимо да се отнема излишно земно пространство, което би могло да се уползотвори за засаждане на различни хранителни култури например, защото се произвежда от естествено никнещи дървесни култури.

От 1 кг букова дървесина се получава приблизително 1 кг модал като този добив е 10 пъти по-голям от този на суровия памук. Използваната дървесина, израства естествено след добива й, което не налага необходимост от съвършено поддържана територия, както и намесата на човешки труд, защото е естествено растящ вид в природата.

За разлика от други синтетични материи, модалът е биоразградим, което означава, че като веднъж извлечен от земята ресурс, той отново ще се върне към нея и ще я обогати един ден. Докато на синтетичните материи като полиестер са им необходими няколко стотин години за да се разложат.

Когато подбирате модалени или микромодалени материи е лесно да усетите мекотата и финият им допир в сравнение с този на синтетичните материи. Естествено меки, платовете съдържащи модал и микромодал остават приятни и нежни на допир дори след многократно изпиране. Това ги прави толкова подходящи за употреба при производството на спално бельо, долно бельо, както и бебешко облекло. Ето защо голяма част от нашите изделия се правят именно от микромодал.


Как да се грижите за вашето модалено спално облекло


Прането на вашите пижами и нощници, изработени от модал, със студена или хладка вода ще удължи техния живота. Модалът е устойчив на мачкане и не се свива,  което ще съхрани качествата му дори след многократно изпиране и носене, стига да се полагат правилните грижи за него.

За правилното третиране на модалените материи е необходимо те да се перат най-добре на ръка или на по-фина програма в пералнята. Избягвайте честото пряко излагането на слънце, за да не избелява, най-добре е да се простира за да изсъхне след изпиране. Никога не гладете на висока температура, защото това ще повреди структурата на плата.

 

Copyright © 2018 affectbg.com • Web design and programming by Webtitan

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account